Avand o alimentatie bazata 80% pe produse vegetale, este o adevarata provocare sa imi asigur aportul zilnic de proteine. Pentru a-mi intretine musculatura, am nevoie de aproximativ 50 de grame de proteine pe zi, adica in jur de 16 grame la fiecare masa.

Nu sunt o iubitoare de carne, dar am cel putin o portie de proteine pe zi, provenita din surse de origina animala: vita, peste, branzeturi slabe si oua.

Desi este foarte la moda, nu am renuntat la aceste produse, caci cu exceptia boabelor de soia, doar proteinele de origine animala contin toti aminoacizii esentiali si au si avantajul unui continut bogat in vitamina B12, calciu si fier.

Cel mai bine ar fi ca aportul de proteine sa provina din hrana, insa ritmul de viata alert impune introducerea in alimentatie a shake-urilor proteice, o optiune foarte la indemana celor care nu vor sa se complice cu pregatirea termica a produselor de origine animala.

Aceste shake-uri ofera o senzatie de satietate de lunga durata si ajuta la recuperarea rapida dupa efort.

Pentru ca imi place sa experimentez, recent am descoperit o pudra proteica vegana, fara gluten, obtinuta 100% din plante: mazare, quinoa, orez, extract din fructe de baobab si din alge rosii.

            

Cerealele desi contin si ele proteine, sunt sarace in aminoacidul numit lizina, pe cand leguminoasele au un continut scazut de metionina.

Asadar, combinatia quinoa cu mazare si orez, face din acest shake un produs premium, de inalta calitate.

Pentru cine este recomandat?

Poate fi consumat si de catre persoanele diabetici sau de catre femeile care in urma unor dereglari hormonale ajung sa dezvolte rezistenta la insulina, produsul fiind indulcit cu stevie si eritritol, indulcitori cu foarte putine calorii care nu afecteaza nivelul zaharului din sange.

In amestec cu lapte vegetal de migdale sau soia, o portie ajunge la doar 215 cal. Putem adauga in el o jumatate de avocado sau fructe la alegere (o banana, pepene galben, o piersica, fructe de padure), precum si nuci, seminte sau mirodenii (scortisoara, cardamon, pudra de roscove).

Acest amestec se digera extrem de usor si, cu toate ca este bogat in fibre, nu provoaca balonare.

Cam asa arata meniul unui om care sta o ora in trafic pe drum spre locul de munca, al unui sportiv amator care se antreneaza din greu pentru a mai da jos cateva kilograme, sau al unui iubitor de munte, care nu vrea sa porneasca la drum cu un rucsac plin de slanina, ceapa, paine si branzica de casa.

Unde gasim acest produs?

Daca doresti sa il incerci, il poti comanda pe eqlife (click aici). Produsul va fi trimis de catre compania Eqology, direct din Norvegia si va ajunge la tine in doar 3 zile prin curier.

Tu stii de cate proteine ai nevoie pe zi? Afla aici >

Loading Facebook Comments ...