Inainte sa scoatem rochitele de vara din dulap, ne analizam cu mare atentie in oglinda si observam urmele lasate de obiceiurile noastre „vinovate”.

Incepem sa ne bicuim pentru fiecare pas gresit, in loc sa ne acceptam asa cum suntem. Ne apucam de „detox” si de cure drastice, in loc sa facem alegeri nu pe baza unei obisnuinte, ci dand dovada de inteligenta.

Celulita nu se trateaza prin infometare, dar poate fi ameliorata printr-o dieta sanatoasa!

Simpla reducere a consumului de zahar, preparate cu un continut ridicat de sare si a fainoaselor duce la pierderea de grasime corporala.

Profitati din plin de fructele si legumele de sezon bogate in antioxidanti (spanac, leurda, ridichi, rosii, capsuni, afine), ierburi aromatice (busuioc, marar, patrunjel) si fibre pentru a elimina mai usor toxinele din corp (paine integrala cu maia, semințe de in si de canepa, ovaz, broccoli), precum si acizi grasi omega 3 (pastrav, macrou, somon, ton, masline, nuci).

Automasajul cu scrub-uri din zat de cafea si uleiuri esentiale care imbunatatesc circulatia (geranium, chili, grapefruit, lemongrass, rozmarin, migdale) trebuie sa fie la ordinea zilei.

De asemenea, celulita raspunde bine la tratemente non-invazive care au ca scop stimularea drenajului limfatic si retonifierea zonelor afectate.

Cel putin o data pe saptamana, apelez la tratamente care nu necesita un timp de recuperare si sunt complet nedureroase, cum ar fi tehnologia Vela Smooth sau Bella Contour Maxx si care ofera rezultate de durata inca de la prima sedinta.

Ei bine, cateva intrari la sala de fitness nu sunt suficente pentru a elimina surplusul de grasime. Sportul inseamna suferinta, este o activitate care necesita timp si autodisciplina, insa beneficiile in cazul in care il practicam regulat sunt de durata: cu cat musculatura este mai definita, cu atat consumul de energie este mai mare.

Genoflexiuni cu sarituri, fandari cu greutati, urcari si coborari de trepte, mers pe banda in plan inclinat, Pilates pentru alungirea muschilor, toate miscarile care solicita trenul inferior ne ajuta sa atacam acele zone unde intalnim celulita cel mai des.

De asemenea, posturile din yoga, cum ar fi de exemplu SARVANGASANA (postura lumanarii) sau SHIRSHASANA (postura stand pe cap) imbunatatesc semnificativ fluxul limfatic.

Sistemul limfatic este stimulat si prin consumul adecvat de apa. Putem imbunatati gustul apei, adaugand in ea sucul de la o lamaie stoarsa, frunze de menta, busuioc proaspat sau fructe de padure. Hidratarea organismului este absolut necesara, chiar daca nu transpiram.

Nu in ultimul rand, respectarea orelor de somn va ajuta sa va reglati apetitul si sa aveti mai multa energie pe parcursul zilei.

Permiteti-mi sa va intreb: vreti sa aratati impecabil in costumul de baie?!

Atunci, aplicati doua feliute de castravete pe ochi si dormiti!

Barbatii, in primul rand, se uita la ochii unei femei…nu la celulita!

Garantez!

 

Loading Facebook Comments ...