De fiecare dată când te gândești că nu ești suficient de bună, de fapt te respingi. Mereu există o parte din tine care abia așteaptă să înceapă o viață nouă, un talent care abia așteaptă să fie descoperit.
Primăvara este anotimpul ideal de a face schimbări, pentru că totul revine la viață.
Se spune că este cel mai bun moment al anului în care să urmezi o cură de detoxifiere. Dacă crezi că nu poți să faci față unei astfel de provocări, adoptă o alimentație lejeră, bazată pe cereale integrale, legume crude, verdețuri proaspete și produse cultivate local, surse la care nu avem acces iarna.
Nu facem detox ca să slăbim, apelăm la astfel de procedee ca să ne purificăm organismul. Dar oare doar curele de detox ne pot scăpa de asa numite “toxine”?
Întregul univers te susține acum. Tot ce trebuie să faci este să te conectezi cu natura și să te bucuri din plin de frumusețile ei. Nu aborda alimentația din punct de vedere al caloriilor, pentru că nu mănânci doar ca să supravițuiești. Mănânci ca să îți menții corpul mereu tânăr, într-o stare bună de funcționare. Deși nu-l poți vedea, procesul de regenerare are loc tot timpul în organismul tău.
Este momentul să renunți la alimentele grele cum ar fi cele de origine animală, cele bogate în zahăr și grăsimi și să înveți să dai arome noi preparatelor tale, prin folosirea zilnică a plantelor verzi sau uscate și a condimentelor.
Planta reprezintă mai mult decât o frunză, are vibrație, vitalitate, un efect pozitiv nu numai asupra corpului, ci și asupra psihicului nostru.
Fă-ți un obicei regulat de seară. Bea ceva calmant după cină, de exemplu lapte călduț de migdale sau de cânepă. Adaugă în el pudră de cardamon sau de cuișoare. Fă o infuzie de flori de mușețel, petale de trandafir, rozamarin sau salvie și toarne-o direct în apa de baie. Urmat zilnic, un obicei de seară te ajută să te pregătești atât fizic, cât și mental pentru un somn odihnitor.
Străduiește-te să iei cina cu cel puțin două ore înainte de culcare.
Peste noapte organismul este programat să se regenereze, nu să digere!
Mișcarea regulată poate susține și ea vindecarea interioară, ajutând la o mai bună oxigenare a țesuturilor, îmbunătățește circulația sângelui care la rândul său ajută ca substanțele nutritive să fie transportate eficient în celulele corpului. Însă, în niciun caz, nu trebuie să exagerezi. Efortul fizic excesiv, prelungit generează stres oxidativ, duce la oboseală și în timp accelerează procesul de îmbătrânire. De asemenea, dacă te miști liniar, ca pe banda de alergare, corpul tău va deveni rigid, vei începe să fii liniară și în modul în care gândești. Încearcă yoga sau înscrie-te la cursuri de dans, ieși mai des la alergat în aer liber, include în programul tău de antrenament mișcări dinamice care îți dezvoltă gândirea creativă.
Așadar adoptă un stil de viață mai apropiat de natură. Cu cât organismul este mai detoxificat pe dinăuntru, cu atât devii mai frumoasă, mai puternică și mai sănătoasă.